5 ting, der får blomster til hurtigt at hænge med hovedet om sommeren

Sådan giver du dine blomster ekstra kærlighed

I varmt vejr har din buket brug for lidt ekstra pleje. Visner dine blomster hurtigt? Så skyldes det sikkert en af årsagerne herunder. Anton, vores blomsterstylist, afslører her 5 vigtige “do’s”, som får dine skønheder godt gennem sommeren.

Hvis omgivelserne holder en temperatur på 22 grader Celcius og opefter, begynder blomsterne af blive tunge. Især blomster, der er i knop (liljer, pæoner, iris og gladiolus), har det svært i varmen. Anton: "På grund af varmen accelereres blomsterprocessen helt naturligt”.

Heldigvis er der en håndfuld ting, du kan gøre, så din buket holder sig frisk længst muligt. Vi har det bare med at glemme det. De 5 ting, vi ofte sveder ud, får du her. Plus et par smarte fifs – eller “do’s”, som vi kalder dem.

x-blog-image-water-in-vase

1. For lidt vand

Ligesom dig “drikker” dine blomster også mere, når det er varmt. Dertil kommer, at vandet i vasen hurtigere fordamper i høje temperaturer.

Do: Hold øje med om dine blomster er tørre. Hold dem fugtede!

2. Snavset vand

Ikke bare drænes vandet i din vase om sommeren, også bakterievæksten gror som kål i varmt vejr. Og jo flere bakterier i vandet, jo hurtigere bliver dine blomster kede af det. Anton’s Pro Tip lyder: “Brug lunkent vand. Det indeholder mindre ilt, så bakterievæksten nedsættes med 85%.”

Do: Normalt skifter du vandet hver tredje dag, men gør det hver anden dag om sommeren. Vi tør vædde med, at det gør blomsterne ekstra glade!

3. Solrigt sted

Vi elsker, når solen skinner, men dine blomster foretrækker at stråle fra et mere skyggefuldt sted. Anton: “Når det er meget varmt, vil vandet, som blomsterne har opsuget i deres blade, hurtigt fordampe. Direkte sollys får bladene til at brænde.”

Do: Check om det sted, du har valgt til dine blomster, er skyggefuldt – også efter nogle timer.

x-blog-image-whatflowers-like

4. I træk

Selv om vi godt kan li’ en sval sommerbrise og nyder at have åbne vinduer på en varm dag, vil dine blomster faktisk have det bedre, hvis de ikke får træk.

Do: Stil dine skønheder i ly for trækken og hold dem væk fra åbne vinduer og døre.

5. En (for) varm nat

At sove i et alt for varmt værelse er stort set den eneste ulempe ved sommeren, hvis du spørger os. Dine blomster er helt enige.

Do: Stil din buket et køligt sted om natten. Det er lige præcis det, der gør dem rigtigt glade!

Har du styr på det? Så nyd solen! Og dine blomster, selvfølgelig.

Annoncer

Image Alternative Text

Instagram blomstrer!