Historien bag bloomon | Vi moderniserede blomsterindustrien

bloomon blev grundlagt af tre unge rebeller, der havde en plan om at vende hele blomsterindustrien på hovedet. Og sprede lidt mere glæde på jorden.

Indtil videre gør de det rigtigt godt. Mød Patrick, Bart og Koen…

Patrick elsker at arbejde med det kreative og tekniske. Og så elsker han at samle alle trådene.
Bart er vores supply-chain fyr. Han hader fejl. Og han elsker glade kunder.
Koen er vores talknuser. Han kender alle Excels genveje (og blomster) udenad.

Dér, hvor det hele startede

Patricks familie arbejder inden for blomstererhvervet. Da han voksede op, oplevede han en industri fuld af passionerede avlere, som producerede de smukkeste blomster. Men alt for ofte druknede de i kedelige buketter.

Blomstersælgerne på gaden forsvandt hurtigt, og supermarkeder og tankstationer solgte kun billige buketter, som var kastet sammen uden nogen fantasi. Det personlige præg var gået tabt. Og, hvis vi er helt ærlige, så var blomsterne ikke helt så friske, som de burde være. Efter at være blevet hevet op af jorden, havnede alle skønhederne oftest bag i en lastbil, før de blev sendt videre på auktion eller til andre sælgere i en butik, hvor de pænt måtte vente på, at nogen måske ville købe dem. Forhåbentligt før de visnede. Glæden for blomster var nærmest forsvundet. De blev ikke længere værdsat, som de burde. I stedet blev blomster lidt besværlige at have med at gøre sammen med alle indkøbsposerne - ikke mindst i blæsevejr eller i regnvejr. (Det har vi alle sammen prøvet, ikke?).

Alt dette førte til, at mange mennesker simpelthen manglede den glæde, det er at have blomster i hjemmet. Blomster, hvis skønhed, farver og duft, man nyder uanset årstid. Vi var også ved at miste vores forbindelse til naturen.

Vi ændrer en industri i revolutionerende stil

Patrick og hans venner, Bart og Koen, besluttede sig for at gøre noget ved det. De mødtes over en kop kaffe (og nogle lækre småkager) i hjertet af Amsterdam. De hev et blankt stykke papir frem og skabte hele supply-chainen fra bunden og op. Med andre ord skabte de den hurtigst mulige vej for blomsterne, fra avleren til din dør. De mødtes med de bedste avlere i Holland og bad om deres hjælp, til at revolutionere industrien. Avlerne var med på den. Og så blev bloomon født.

Mere end bare blomster

Men det handlede ikke om at få blomsterne ud til dig hurtigst muligt - eller at sikre, at de var friske. Det handlede mere om oplevelsen. Så vi hyrede vores blomsterstylist Anton, der designede forskellige buketter hver gang - med et overraskende twist. Det overraskende element, samt vores kærlighed til blomsterdesign, er noget vi vægter meget højt. Det er også grunden til, at vi hyrede et kreativt team, der har designet vores emballage, og som kan fortælle historier om blomsterne i vores buketter. Vi lyser op på kedelige dage - og gør solskindagene en lille smule varmere.

Vi spreder glæde

Snart blomstrede vores forretning (ja, undskyld ordspillet). Efter Amsterdam lancerede vi konceptet i Berlin og London. Og dag efter dag forfølger stadig vi vores mission: at sprede glæde på hele jorden - i form af blomster.

Og bare så du lige ved det...

Vi elsker at møde vores fans! Faktisk organiserer vi workshops, ture og kundepaneler. Ikke kun så vi kan dele vores kærlighed til blomster - især de sjældne - men også fordi vi vil have jeres værdifulde feedback.

PS. Vil du vide mere om Patrick, Bart og Koen?

Patrick startede sit eget firma inden for webdesign – da han stadig var studerende. Og senere lancerede han en sund madservice. Han elsker at arbejde med kreative mennesker og opdage nye måder, at optimere oplevelser på. Han skal dog ikke forstyrres, når han lytter til sin "guilty pleasures" playliste. Og han elsker at tage fat i sin tennisketjer og slå til bolden, når han har tid.

Bart arbejdede med online-afdelingen hos et modefirma og hjalp til med optimeringen af deres supply chain. Hans hjerte banker hurtigt når han skal formindske fejl - selv når han skal shoppe. Når han ikke arbejder, bruger han hvert et minut på speedskating og sin karaokemaskine.

Koen kom fra bankverdenen, og har hjulpet med opbygningen af online firmaer i Asien, før han opdagede, at hans fremtid lå et andet sted. Han er en rigtig talknuser og bruger sin tid på at tælle, hvor mange tabeller vi har udfyldt med blomster og glæde. Når han ikke dufter til roserne, elsker han at skydive og wakeboarde. Eller køre i sin gamle, men rimeligt hurtige bil.