PRIVATPOLITIK

Sidst opdateret november 2018

1. Omfang

Bloomon Danmark ApS, Store Kongensgade 36, 3. th, DK-1264 København K, som du indgår aftalen med, er sammen med Bloomon International BV, Helmholtzstraat 61E, 1098 LE Amsterdam dataansvarlige for indsamling, brug, videregivelse, opbevaring og beskyttelse af dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende national lovgivning (herefter ”Bloomon”, "vi" eller "os”/”vores").

Denne politik om behandling af personoplysninger gælder for alle Bloomons hjemmesider, applikationer, tjenester og værktøjer (samlet "Tjenester"), uanset hvordan du får adgang til dem og/eller bruger dem, f.eks. via mobilenheder.

Vi kan til enhver tid ændre denne politik om behandling af personoplysninger ved at oploade en ny version på hjemmesiden, der indeholder dato for seneste opdatering. Vi meddeler dig via e-mail om ændringer i denne politik om behandling af personoplysninger.

Vores Privacy Officer kan kontaktes på [email protected].

 

2. Vi indsamler følgende personoplysninger

Vi indsamler og behandler de personoplysninger, du selv afgiver, evt. via de enheder (herunder mobilenheder), du anvender, når du bruger vores Tjenester, opretter en konto hos os, opdaterer eller tilføjer information til din konto eller når du korresponderer med os. Vi indsamler i nogle tilfælde også personoplysninger fra andre kilder, som beskrevet nedenfor.

Personoplysninger du giver os, når du anvender vore Tjenester eller opretter en konto hos os.
  • Identifikationsoplysninger, såsom dit navn, adresser, telefonnumre eller e-mailadresser, når du opretter en konto hos os.

  • Andet indhold, du genererer eller som er knyttet til din konto – såsom ordrehistorik, status (aktiv, midlertidigt afbrudt, afsluttet), henvisninger eller købsmåde.

  • Økonomiske oplysninger (såsom kreditkort- eller bankkontooplysninger) i forbindelse med et køb.

  • Forsendelsesoplysninger, såsom navn og adresse og leveringsoplysninger.

  • I visse tilfælde, når du bruger vores Tjenester, kan du oplyse din alder, dit køn, interesser, personlige meddelelser på gavekort og foretrukne emner.

  • Du kan endvidere give os andre oplysninger via en formular på vores hjemmeside, ved at opdatere eller tilføje oplysninger i din konto, via chatbeskeder, tvistløsning eller når du på anden vis kommunikerer med os vedrørende vores Tjeneste.

 

Personoplysninger vi automatisk indsamler, når du anvender vores Tjenester eller opretter en konto hos os.
  • Vi indsamler og behandler oplysninger om din interaktion med vores Tjenester, dine annonceindstillinger og din kommunikation med os. Disse oplysninger modtager vi fra de enheder (herunder mobile enheder), du anvender, når du tilgår vores Tjenester.

  • Oplysninger om enheder (herunder computere, mobiltelefoner) og forbindelser, såsom statistik over dine sidevisninger, trafik til og fra siderne, henvisnings-URL, annoncedata, din IP-adresse, din browserhistorik og dine logoplysninger.

Personoplysninger vi indsamler ved brug af cookies og lignende teknologier
  • Vi anvender cookies, webbeacons, unikke id-navne og lignende teknologier til indsamling af oplysninger om de sider, du får vist, de links du klikker på, og andre handlinger du foretager dig, når du bruger vores Tjenester, i vores reklamer eller e-mail-indhold.

  • For yderligere oplysninger om vores brug af disse teknologier og hvordan du kan administrere dem, henvises der til afsnittet Cookies og lignende teknologier.

Personoplysninger vi indsamler fra andre kilder
  • Vi indsamler og behandler almindelige personoplysninger modtaget fra tredjeparter og tilføjer sådanne oplysninger til dine kontooplysninger. Vi indsamler og behandler f.eks. demografiske og andre almindelige personoplysninger, som er offentligt tilgængelige;

  • Hvis du giver os personoplysninger om en anden person, må du kun gøre dette, hvis du har indhentet vedkommendes tilladelse. Du bør oplyse vedkommende om, hvordan vi indsamler, bruger, videregiver og opbevarer deres personoplysninger i overensstemmelse med vores politik om behandling af personoplysninger.

 

3. Sådan behandler vi dine personoplysninger – Formål og retsgrundlag

Vi behandler de personoplysninger, som vi indsamler fra dig til en række forskellige formål. Nedenfor er angivet de forskellige formål med vores behandling af dine personoplysninger, samt retsgrundlagene for behandlingen.

 

Vi behandler dine personoplysninger til at opfylde en kontrakt med dig og levere vores Tjenester, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(b) og for at overholde en retlig forpligtelse, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(c), herunder:
  • For at levere blomster og/eller vaser, der er bestilt af dig. For at sikre en hurtig og sikker levering af din ordre, videregiver vi dine personoplysninger, som f.eks. din adresse og din telefonnummer til de leverandører, vi samarbejder med.

  • For at behandle betalinger og foretage kontostyring, drifte, styre og forbedre vores Tjenester og for at sikre, at vores Tjenester forbliver i sikker driftsmæssig stand.

  • For at kontakte dig  og foretage fejlfinding i forbindelse med din konto, til tvistløsning, for at opkræve gebyrer eller andre skyldige beløb eller som ellers nødvendigt for at yde kundeservice.

    • Når vi retter henvendelse til dig i det ovenfor beskrevne øjemed, kan vi kontakte dig via e-mail og sms-beskeder/tekstmeddelelser.

    • Når vi retter henvendelse til dig via telefon, for at sikre effektiviteten, anvender vi muligvis autoopkald eller forudoptagede opkald og tekstmeddelelser, som beskrevet i vores Forretningsbetingelser.

  • For at yde andre tjenester, du har anmodet om og som beskrevet ved vores indsamling af oplysningerne.

  • For at forebygge, opdage, afhjælpe og undersøge svig, sikkerhedsbrud eller andre potentielt forbudte eller ulovlige aktiviteter.

  • For at håndhæve vores Forretningsbetingelser, nærværende politik om behandling af personoplysninger eller andre politikker.

 

Vi behandler dine personoplysninger på grundlag af vores legitime interesser, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(f), herunder:
  • Forbedring af vores Tjenester, f.eks. ved at gennemse oplysninger, som er forbundet med stallede eller nedbrudte sider, som opleves af brugere og som giver os mulighed for at identificere og løse problemer og forbedre din oplevelse.

  • Personalisering, måling og forbedring af vores annoncering på grundlag af dine indstillinger for annonceringstilpasning.

  • Vi anvender overordnede lokationsoplysninger for at yde lokaliseringsbaserede tjenester (såsom annoncering, søgeresultater og andet personaliseret indhold).

  • Brug af visse personoplysninger om dig, såsom din e-mailadresse, til at ”hashe” den og til deling med sociale medieplatforme, såsom Facebook, til at generere salgsemner, drive trafik til vores websteder eller til på anden måde at promovere vores produkter og tjenester. Disse behandlingsaktiviteter er baseret på vores legitime interesse i at foretage markedsføringsaktiviteter for at tilbyde dig produkter eller tjenester, som evt. måtte have din interesse. De sociale medieplatforme, som vi kan dele dine personoplysninger med, kontrolleres eller overvåges ikke af Bloomon. Derfor bør evt. spørgsmål om hvorledes udbydere af de sociale medieplatforme behandler dine personoplysninger, rettes til sådanne udbydere. Bemærk venligst, at du når som helst kan anmode Bloomon om ikke at anvende dine oplysninger til direkte markedsføring ved at sende en e-mail til [email protected]

  • Levering af serviceopdateringer.

  • Måling af effekten af vores e-mailmarkedsføringskampagner (f.eks. ved at analysere åben- og klikfrekvenser).

  • Overvågning og forbedring af informationssikkerheden for vores websted og applikationer til mobile enheder.

 

Med dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(a) behandler vi dine personoplysninger for at:
  • Sende dig markedsføring via e-mail, sms/tekstmeddelelser, WhatsApp eller FB Messenger.

  • Sende dig markedsføring fra andre selskaber i Bloomon International BV-gruppen.

  • Sende dig markedsføring fra tredjeparter.

  • Tilpasse den tredjepartsannoncering, du får vist på tredjepartswebsteder.

  • Sende dig meningsmålinger via undersøgelser eller spørgeskemaer og informere dig om vores Tjenester.

 

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Vi kan i nogle tilfælde anvende teknologier, hvor vi træffer afgørelser, der alene er baseret på automatisk behandling, herunder profilering. Vi træffer dog ingen afgørelser, der alene er baseret på automatisk behandling, herunder profilering, der har retsvirkning eller på tilsvarende vis betydeligt påvirker dig, medmindre det er nødvendigt for at indgå eller opfylde en kontrakt, såfremt vi har dit udtrykkelige samtykke eller som kræves i medfør af loven. Vi vil i disse tilfælde give dig meningsfulde oplysninger om logikken heri, samt betydningen og de forventede konsekvenser af en sådan behandling.

 

4. Dine valg vedrørende vores brug af dine personoplysninger

Kommunikationsindstillinger

Du kan kontrollere dine e-mailkommunikationsindstillinger ved at kontakte os (se Kontakt os nedenfor) eller via [email protected].

Markedsføring

Hvis du ikke ønsker at modtage marketingkommunikation fra os, kan du i den e-mail, du modtager, framelde dig via linket, angive dine kommunikationsindstillinger ved følge  den instruktionerne, som er beskrevet i den direkte kommunikation fra os eller kontakte os som beskrevet i afsnittet Kontakt os nedenfor. Husk på, at vi ikke uden dit samtykke sælger, udlejer eller på anden måde videregiver dine personoplysninger til tredjeparter til deres markedsføringsformål.

Annoncering

Hvis du ikke ønsker at deltage i vores annonceringspersonaliseringsprogrammer, kan du framelde dig ved at følge instruktionerne, som er beskrevet i vores Cookiepolitik. Herefter vil du ikke længere modtagepersonaliseret annoncering – Vi vil dog fortsætte indsamle personoplysninger  som ellers er beskrevet i denne politik om behandling af personoplysninger. Vi tillader ikke, at tredjeparter sporer eller indsamler dine personoplysninger på vores websteder til deres egne annonceringsformål uden du har givet dit samtykke hertil.

Forblive logget på

Når du logger på din konto, giver vi dig mulighed for at forblive logget på i en vis tidsperiode. Hvis du anvender en offentlig eller delt computer, fraråder vi at du forbliver logget ind. Du eller evt. andre brugere af computeren/webbrowseren, som du bruger til at logge ind på, vil i givet fald være i stand til at se og skaffe sig adgang til de fleste dele af din konto og foretage visse specifikke handlinger i det tidsrum, de er logget på. De specifikke handlinger og kontoaktiviteter, som du eller evt. andre brugere af denne computer/browser kan foretage, inkluderer:

  • Vise oplysninger i Min Konto

  • Afgive ordrer

  • annullere ordrer

Hvis du forsøger at ændre din adgangskode, bedes du muligvis om at indtaste din adgangskode.

Du kan afslutte din session ved enten af logge af og/eller ved at slette dine cookies. Hvis du har aktiveret webbrowserindstillinger til beskyttelse af personoplysninger, kan du bare lukke din webbrowser, hvilket også afslutter din aktive session. Hvis du anvender en offentlig eller delt computer, bør du logge ud og/eller slette dine cookies, når du er færdig med at bruge vores Tjenester, for at beskytte din konto og dine personoplysninger.

 

5. Dine rettigheder

Du kan udøve de heri beskrevne rettigheder ved at sende en e-mail til [email protected] Bemærk venligst, at vi kan bede dig om at bekræfte din identitet, før vi kan håndtere din anmodning.

Indsigt i dine oplysninger.

Du har som udgangspunkt ret til at få indsigt i, om vi behandler personoplysninger om dig, og i givet fald hvilke personoplysninger, vi behandler om dig, og hvordan vi behandler dem, samt at få tilsendt en kopi af dem.

Berigtigelse af urigtige eller ufuldstændige oplysninger.

Du har ret til at få berigtige urigtige eller ufuldstændige personoplysninger om dig. Bemærk, at du selv kan opdatere dine oplysninger via din Bloomon-konto. Du er ansvarlig for at holde dine personoplysninger ajour.

Ret til dataportabilitet.

Du har i visse tilfælde ret til i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format at få udleveret de personoplysninger om dig, du har givet os og få overført oplysningerne til en anden dataansvarlig.

Ret til sletning.

Vi opbevarer som udgangspunkt dine personoplysninger så længe det er nødvendigt for at opfylde kontrakten mellem dig og os og for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser. Hvis du ikke længere ønsker, at vi behandler dine personoplysninger, kan du anmode om, at vi sletter dine personoplysninger og lukker din Bloomon-konto. Bemærk venligst, at hvis du anmoder om sletning af dine personlige oplysninger:

  • Vil vi fortsat opbevare de personoplysninger, som er nødvendige for at vi kan forfølge vores legitime forretningsmæssige interesser, såsom afsløring og forebyggelse af bedrageri og forbedring af sikkerheden.

  • Vil vi opbevare og bruge dine personoplysninger i det omfang det er nødvendigt for at overholde vores retlige forpligtelser, f.eks. til brug for SKAT, lovpligtig rapportering og revisionsforpligtelser.

  • Vil vi opbevare kopier af dine slettede personoplysninger i backups i en begrænset periode, for at sikre, at vi kan genoprette Bloomon-platformen i tilfælde af utilsigtet eller ondsindet tab og ødelæggelse.

Tilbagekaldelse af samtykke.

I de tilfælde, hvor du har givet dit samtykke til at Bloomon behandler dine personoplysninger, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os, ved at sende en meddelelse til [email protected], hvori du angiver hvilket samtykke du trækker tilbage.

Bemærk venligst, at tilbagetrækning af dit samtykke ikke påvirker lovligheden af de behandlinger, som er baseret på et sådant samtykke før det trækkes tilbage.

Ret til begrænsning af behandling

Du har ret til at anmode os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger.

Ret til indsigelse mod behandling.

Du er ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, f.eks. i forbindelse med profilering, hvor en sådan behandling er baseret på vores legitime interesser. Hvis du gør indsigelse mod en sådan behandling, stopper vi behandlingen af dine personoplysninger til disse formål, medmindre vi er i stand til at påvise tungtvejende berettigede grunde til at foretage en sådan behandling eller behandlingen er nødvendig for at fastlægge, gøre gældende eller forsvare  et retskrav.

Når dine personoplysninger behandles til brug for direkte markedsføring, kan du når som helst bede Bloomon om at stoppe denne behandling af dine oplysninger ved at sende en e-mail til [email protected]

Indgivelse af klager.

Du er har ret til at indgive klage til Datatilsynet over vores behandling af dine personoplysninger eller i forhold til dine rettigheder:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K.

Telefon: 33193200
E-mail: [email protected]

For yderligere oplysninger om, hvordan du klager til Datatilsynet henvises til Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk.

 

6. Sådan kan vi dele dine personoplysninger

Vi videregiver dine personoplysninger til følgende tredjeparter og formål:

Selskaber i Bloomon International BV-gruppen, som kan bruge dem til at:
  • Stille fælles indhold og tjenester til rådighed (såsom registrering, køb og kundeservice).

  • Hjælpe med at opdage, undersøge, afhjælpe og forebygge potentielt svigagtige og ulovlige handlinger, brud på vores Forretningsbetingelser og datasikkerheden.

  • Fremsende personaliseret annoncering.

  • Forbedre deres produkter, websteder, tjenester, applikationer, værktøjer og markedsføringskommunikationer.

  • Selskaber i Bloomon International BV-gruppen bruger udelukkende dine personoplysninger til at sende dig markedsføringskommunikationer, hvis du har givet dit samtykke til at modtage sådanne kommunikationer fra dem eller hvis det ellers er tilladt ved lov.

Tjenesteudbydere og finansinstitutpartnere:
  • Tredjepartstjenesteudbydere, som hjælper os med at yde vores Tjenester, betalingstjenesteydelser, assistere os med at fremsende tilpasset annoncering, forebyggelse, opdagelse, afhjælpning og undersøgelse af potentielt ulovlige handlinger, brud på vores Forretningsbetingelser, svig og/eller sikkerhedsbrud, inddrivelse af regninger og anden virksomhedsdrift.

  • Tredjepartsleverandører (f.eks. DHL, PostNL, osv.), til hvem, vi videregiver leveringsadresser, kontaktoplysninger og forsendelsessporingsoplysninger til brug for levering af de købte ydelser og andre leveringsrelaterede kommunikationer.

Domstole of offentlige myndigheder samt i forbindelse med søgsmål og som krævet i henhold til gældende lovgivning
  • For at overholde vores retlige forpligtelser, håndhæve vores Forretningsbetingelser eller til beskyttelse af en persons rettigheder, ejendom eller sikkerhed.

  • Til modparter i et søgsmål eller andre tredjeparter, hvis vi i god tro mener at videregivelse af oplysninger  er nødvendig til forebyggelse af overhængende fysisk skade eller økonomisk tab eller for at indberette mistænkt ulovlig aktivitet.

 

Ændring af ejerskab

Hvis vi bliver genstand for en fusion eller virksomhedsovertagelse med/af et andet selskab, kan vi dele oplysninger med vedkommende i overensstemmelse med gældende lovgivning. Hvis en sådan begivenhed finder sted, kræver vi, at den nye enhed overholder denne politik om behandling af personoplysninger. Hvis vi påtænker at behandle dine personoplysninger til et formål, som ikke er dækket i denne politik om behandling af personoplysninger, underrettes du forinden behandlingen iværksættes.

 

7. Så længe opbevarer vi dine personoplysninger

Vores specifikke opbevaringsperioder for personoplysninger er dokumenteret i vores fortegnelser. Perioderne hvori vi opbevarer personoplysninger varierer afhængigt af formålet med behandlingen. De følgende faktorer har betydning for den fastsatte opbevaringsperiode:

  • Hvor længe er opbevaring af personoplysningerne nødvendig for at kunne levere vores Tjenester? Dette omfatter blandt andet opretholdelse og forbedring leveringen af vores produkter, opretholde sikkerheden i vores systemer, og opretholde passende forretnings- of regnskabsdata. Dette er den generelle regel, som etablerer grundlinjen for de fleste af vores perioder for opbevaring af personoplysninger.

  • Er personoplysningerne følsomme? I bekræftende fald er der som udgangspunkt en forkortet opbevaringsperiode.

  • Har du givet dit samtykke til et længere tidsrum? I bekræftende fald opbevarer vi oplysningerne i overensstemmelse med dit samtykke.

  • Er vi underlagt en retlig, kontraktlig eller lignende forpligtelse til at opbevare dine personoplysninger? F.eks. love, der pålægger os at opbevarer personoplysningerne i en given periode eller  krav fra offentlige myndigheder, herunder domstole om at opbevaring af oplysningerne til brug for en undersøgelse eller retssag..

 

Efter at det ikke længere er nødvendigt for os at opbevare dine personoplysninger, sletter vi dem på en sikker måde i overensstemmelse med vores politikker om opbevaring og sletning af personoplysninger.

 

8. Globale aktiviteter

Med henblik på vedligeholde vores drift kan vi overføre, opbevare og behandle dine oplysninger indenfor vores koncern eller ved brug af  med tjenesteudbydere baseret i og uden for EU/EØS Lovene i disse lande kan afvige fra de love, der gælder for dit bopælsland. For eksempel kan oplysninger indsamlet inden for EØS overføres, opbevares og behandles uden for EU/EØS til de formål, der er beskrevet i denne politik for behandling af personoplysninger. Når vi overfører personoplysninger til og/eller behandler personoplysninger uden for EU/EØS, har vi sikret, at der findes passende sikkerhedsforanstaltninger for at sikre et tilstrækkeligt niveau af databeskyttelse.

 

9. Sikkerhed

Vi implementerer og opdaterer løbende administrative, tekniske og fysiske sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger mod uautoriseret adgang, tab, ødelæggelse eller ændringer. Nogle af de sikkerhedsforanstaltninger, vi benytter til at beskytte dine oplysninger, er firewalls, kryptering og adgangskontrol. Hvis du ved eller har grund til at tro, at dine Bloomon-kontooplysninger er gået tabt, blevet stjålet, misbrugt eller på anden måde kompromitteret eller i tilfælde af en faktisk eller mistænkt uautoriseret brug af din Bloomon-konto, bedes du kontakte os ved at følge instruktionerne i afsnittet Kontakt os nedenfor.

 

10. Anden vigtig information om behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger om børn

Vores websteder er beregnet til den generelle befolkning, ikke til børn. Vi indsamler ikke bevidst personoplysninger fra brugere, som skønnes at være børn i medfør af nationale lovgivning.

Tredjeparters politikker for behandling af personoplysninger

Denne politik om behandling af personoplysninger finder alene anvendelse på den behandling af personoplysninger, Bloomons foretager i forbindelse med leveringen af vores Tjenester til dig. Hvis du videregiver dine personoplysninger til en tredjepart eller besøger et tredjepartswebsted via et link fra vores Tjenester, finder tredjeparternes politikker for behandling af personoplysninger anvendelse for de behandlinger, de foretager.

 

11. Kontakt os

Kontakt os, hvis du ønsker yderligere hjælp eller har spørgsmål på [email protected].