Sommersnack: Lav din egen blomsterispind

En skøn og frugtig opskrift på ispinde med friske blomster

Hvis du er hottere end hot her i hedebølgen, har vi et godt råd, der nok skal køle dig ned. Nemlig en superlækker sommersnack: Hjemmelavede ispinde på bloomon-måden – med friske blomster!

Vores florale ispinde er et kønt og meget delikat indslag til grillparties, havefester og andre sammenkomster. Eller bare at have liggende i fryseren derhjemme, hvis du tørster efter noget sødt og lækkert, der holder varmen på afstand. Og da de er så nemme at lave, kan du roligt sætte hele familien i sving!

Så skab plads i fryseren, for du kommer med garanti til at producere blomstrende ispinde i en lind strøm resten af sommeren – og længere endnu!

floral-popsicle-steps-A-1

TROPISK MANGO MED VIOLER

En frisk blanding af frugter, infuseret med naturlig sødme. De friske spiselige violer giver en raffineret blomstersmag og ser dårende dejlige ud i isen.

Det skal du bruge

Isform til frys-selv-is (til 6 store is) + evt. ispinde i træ
Rivejern
Kande

Ingredienser

1 blodappelsin
1 mango
Kokosvand
1 økocitron, revet skal + saft
Kornene fra en frisk vaniljestang
12 spiselige blomster (violer)
Honning - eller agavesirup, hvis den skal være vegansk

Sådan gør du

Rens de spiselige blomster. Brug kronbladene eller hele blomsten, hvis du synes.
Skær mango og blodappelsin i bitte små stykker (så de passer i din ispindeform).*
Skrab vaniljekorn ud af stænglen, riv citronen på rivejernet og og pres citronen. Kom det hele i kanden, tilsæt kokosvand og rør rundt.
Smag til med honning
Kom lidt friske frugtstykker og violblade i hver isform.
Fyld hver form op med den sødede citron/kokosvand.
Placér låget sikkert på ispindene og frys dem godt (mindst 3-4 timer)

*Hvis du foretrækker en blødere, mere sorbetagtig tekstur, blendes frugt, kokosvand, vaniljekorn og citronsaft.

Når du sukker efter en blomsteris, holder du blot formen under den lunkne hane i få sekunder, så ispinden nemmere kommer ud.

floral-popsicle-steps-B

Allerede afhængig? Her kommer lidt mere at gå amok i.

Det skønne ved blomsterispinde er alle de forskellige frugter, bær, smage og blomster, du kan kombinere til dine egne yndlingsis. Her får du flere frys-selv-opskrifter, du helt sikkert også bliver vild med.

PALOMA

Frisk grapefrugt
Citron, saft og revet skal
Limonade eller grapefrugt-juice
Honning - eller agavesirup, hvis den skal være vegansk
Spiselige blomster (hibiscus, morgenfruer og margueritter er gode)

BLÅBÆR + KOKOSIS

En dåse kokosmælk
Friske blåbær
Honning - eller agavesirup, hvis den skal være vegansk
Hibiscus blomster

LAVENDEL-IS

Citronmynte
Lavendel (frisk eller tørret)
Honning - eller agavesirup, hvis den skal være vegansk

Lav en te med mynte og lavendel. Lad den trække længe, så smagsstofferne trænger ud i vandet. Tilsæt honning (agave) og rør rundt. Lad den afkøle. Kom den i isformene og tilsæt lidt lavendelblomster. Frys ned.

Vi elsker altid at høre fra dig. Hvad er din yndlingsopskrift på blomsterispinde? Del fotos af dine egne is på Facebook eller på Instagram med #bloomon.

Det eneste, der kan slå en blomsterispind på et varm sommerdag, er en buket friske blomster. Du kan heldigvis få dine egen buketter her.

DIY

Annoncer

Image Alternative Text

Instagram blomstrer!